Met welke producten wordt er gewerkt?

Doordat wij uitsluitend met verse producten werken, die wij inkopen bij lokale akkerbouwers in de Flevopolder, is een optimaal behoud van vitaminen en mineralen gegarandeerd. Ons vlees dat wij zorgvuldig zelf selecteren heeft zoveel mogelijk een clean label. Dit betekent dat er geen kunstmatige geur- of kleurstoffen zijn toegevoegd.

 

Krijgt mijn kind voldoende voedingsstoffen binnen?

Uw kind verbruikt een hoop energie op een dag. Om dit energieniveau op pijl te houden, heeft uw kind voldoende voedingsstoffen nodig. De warme maaltijd is de belangrijkste bron voor deze voedingsstoffen. U kunt dus gerust zijn dat uw kind voldoende voedingsstoffen binnen krijgt om de hele dag weer lekker actief te spelen en te leren.

 

Is het een probleem wanneer mijn kind tweemaal per dag een warme maaltijd nuttigt?

De warme maaltijd zit vol voedingsstoffen.  Groenten zijn een bron van vitamine C. Het is dus geen probleem wanneer u uw kind tweemaal per dag een warme, gezonde maaltijd geeft. Het heeft zelfs voordelen, zo zult uw zien dat uw kind overdag minder zin in ongezonde tussendoortjes heeft. Daarnaast geeft de warme maaltijd uw kind voldoende energie om de hele dag lekker actief bezig te zijn. U kunt uw kind ’s avonds natuurlijk ook gewoon een boterham laten eten.

 

Wat zijn de voordelen van een warme maaltijd op de kinderopvang?

Wanneer u er ’s avonds bijvoorbeeld voor kiest om uw kind een boterham te geven, houdt u meer tijd over. Deze tijd kunt u gebruiken om leuke dingen met uw kind te doen.
U bent er van verzekerd dat uw kind voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. De warme maaltijden die uw kind nuttigt zijn altijd vers en gezond.
Doordat uw kind samen met leeftijdsgenootjes eet, wordt de maaltijd echt een ontdekkingstocht. Samen willen ze allerlei smaken uitproberen. Wij zorgen voor een gevarieerd menu, zodat uw kind in aanraking komt met veel verschillende smaken. De smaakontwikkeling wordt dus volop gestimuleerd en dit neemt het kind mee in de rest van zijn of haar leven.

 

Eet mijn kind wel afwisselend genoeg?

Onze diëtisten stellen iedere dag de lekkerste en gezondste maaltijden samen. Iedere dag is er opnieuw een ruim en gevarieerd aanbod van maaltijden. Ons assortiment verandert ook voortdurend. Uw kind eet dus gevarieerd en leert zo veel smaken kennen.

 

Mijn kind heeft een dieet, wordt hier rekening mee gehouden?

Wanneer uw kind een dieet volgt, wordt dit eenvoudig aan ons doorgegeven. Wij houden hier uiteraard altijd rekening mee. We zijn gespecialiseerd in: natriumarme, lactosevrije, vetbeperkte, glutenvrije, vegetarische en gemalen diëten. Daarnaast bereiden wij ook halal maaltijden.

 

Wordt er naar de voedingsbehoeften van verschillende leeftijden gekeken?

Kinderen van verschillende leeftijden hebben verschillende voedingsbehoeften. Wij passen onze porties aan op de voedingsboeften van iedere leeftijdscategorie. Dit doen we volgens de richtlijnen van gerenommeerde instituten zoals het Voedingscentrum.

 

Wordt er gekeken naar het zoutgehalte?

Zeker op jonge leeftijd is het goed om een teveel aan zout te vermijden. We zien er op toe dat er zo min mogelijk zout in onze maaltijden wordt gebruikt. Daarnaast maken we enkel gebruik van milde kruiden. Zo zijn alle smaken altijd heerlijk en puur.

 

Hoe wordt de voedselveiligheid gewaarborgd?

Wij bereiden alle maaltijden in onze eigen keuken. We zien er dus steeds op toe dat alles conform de hygiëneregels verloopt. Ook zijn wij HACCP gecertificeerd. Dit houdt in dat daarvoor bevoegde bureaus streng toezien op de kwaliteit binnen ons bedrijf. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Dit is een risicoinventarisatie speciaal ontwikkeld voor voedingsmiddelen.

 

Hoe wordt een fijn eetmoment voor mijn kind gecreëerd?

Door samen met vriendjes en vriendinnetjes te eten, wordt het eetmoment echt een sociaal moment. U zult zien hoe snel de smaak van uw kind zich ontwikkelt. Zien eten, doet immers eten. Daar plukt u thuis de vruchten van.

 


Ontvang onze Royale nieuwsbrief:
Top